Miksi lähdin ehdolle kuntavaaleihin?

Moro!

Mä oon ehdolla kesän kuntavaaleissa 2021!

Mun nimeni on Arttu ja oon 18-vuotias Tampereella koko ikäni asunut, yhteiskunnallisista asioista innostunut ja kiinnostunut oleva nuori miehen alku.

Olen myös Kokoomuksen nuorin kuntavaaliehdokas Tampereella (todennäköisesti koko Tampereen nuorin).

Pohdin omaa ehdokuuttani pitkään ja minut saivat loppujen lopuksi ehdolle into, motivaatio ja halukkuus, jotta uuden sukupolven ääni kuuluisi päätöksenteossa vahvemmin. Halusin omalla ehdokkuudellani viestiä nuorille ja opiskelijoille tärkeistä sekä olennaisista asioista, mitkä eivät välttämättä muuten tulisi päätöksenteossa niin hyvin esille.

Moni voisi ajatella, että eihän näin nuorella ole mitään kokemusta tai osaamista lähteä ehdolle kuntavaaleissa. Olen ollut Tampereen kuntapolitiikassa mukana jo kolme vuotta Nuorisovaltuuston kautta, eli olen ollut mukana geimeissä jo paljon pidempään mitä moni muu ehdokas. Tällä hetkellä toimin Nuorisovaltuuston puheenjohtajana ja edustan nuoria kaupunginvaltuuston kokouksissa. Harva ehdokas istuu valtuustossa, vaikka ei ole valtuutettu;)

Tulen keskituloisesta perheestä ja mahdollisuuksien tasa-arvo on minulle yksi läheisimmistä asioista. Ilman niitä mahdollisuuksia, joita yhteiskunta on minulle antanut en olisi tässä tai päässyt tekemään niitä huikeita asioita, joissa olen saanut olla mukana rakentamassa parempaa maailmaa.

Politiikassa minulle ensisijaisen tärkeitä arvoja ovat jo mainitsemani mahdollisuuksien tasa-arvo sekä sivistys, vapaus, osallisuus, vastuu ja kestävä kehitys. Kaikki mitä teen tai tulen tekemään pohjautuu näihin, ja niihin liittyviin asioihin. Teen aina politiikkaa, joka nojautuu omiin arvoihini. Haluan päätöksissä ajatella asioita kokonaisvaltaisesti monelta eri taholta. Päätöksenteossa tulee mielestäni turvata tutkittuun tietoon, tilastoihin, faktoihin ja analyyseihin. Päätöksiä pitää tehdä järjellä ja myöskin luovuudella.

Tulisin kaupunginvaltuustossa edistämään matalan kynnyksen sosiaali- ja terveyspalveluita, elinvoimaisen kaupungin kehitystä, Suomen parasta opiskelukaupunkia, vastuullista taloudenpitoa sekä mahdollistavaa koulutusta ja kaupunkilaisten kokonaisvaltaista hyvinvointia. Haluan pitää kaikki mukana!

Haluan myös ennen kaikkea olla varmistamassa sen, että meidän eli uuden sukupolven asiat tulevat kuulluksi. Haluan aina antaa itsestäni kaiken irti, jotta saamme kehitettyä maailmaa ja omaa kaupunkiamme parempaan suuntaan!

Tehdäänkö näissä kuntavaaleissa historiaa ja äänestetään Tampereen historian nuorin kaupunginvaltuutettu?

Scroll to Top