Olen ehdolla aluevaaleissa Pirkanmaalla!

Olen ehdolla aluevaaleissa.

Mä olen Arttu, 19-vuotias lukion abiturientti ja lähdin ehdolle hyvinvointialueen aluevaltuustoon peräänkuuluttamaan kestävää tulevaisuutta sekä rakentamaan mahdollisimman toimivaa ja osallistavaa hyvinvointialuetta. Ennen kaikkea mä haluan Pirkanmaan nuorimpana ehdokkaana toimia nuoren sukupolven äänitorvena ja huolehtia siitä, että jokaisen alueen asukkaan ääni kuuluu päätöksiä tehdessä.

Mä haluan rakentaa Pirkanmaata, joka alusta alkaen kuuntelee ja osallistaa alueen asukkaita kaikessa mahdollisessa päätöksenteossa sekä keksii uudenlaisia demokratiainnovaatioita. Pirkanmaan hyvinvointialueella on kaikki tarvittavat mahdollisuudet toimia koko Suomen edelläkävijänä asukaslähtöisen osallisuuden kehittämisessä.

Mä haluan rakentaa Pirkanmaata, joka tuo päätöksentekoa lähemmäksi ihmistä. Ajattelen, että päätöksenteko lähellä ihmistä on parasta päätöksentekoa. Tiedotetaan rohkeasti ja avoimesti sekä kysytään avoimilla keskustelufoorumeilla asukkaiden näkökulmia käsiteltäviin asioihin. Ei luoda uusia norsunluutorneja, vaan luodaan matalan kynnyksen vaikuttamisen paikkoja.

Mä haluan rakentaa Pirkanmaata, joka tekee päätökset yhteistyöllä. Moni viisas ihminen on sanonut, että politiikka on täynnä kompromisseja ja niinhän se on! Ratkaisevinta on kuitenkin se miten asian näkee ja kokee. Kompromissit voivat olla mielestäni sellaisia, että jokaisen puolueen parhaimmat puolet voivat tulla niissä esiin. Mikään puolue ei voi tehdä asioita yksin, joten on tärkeää luoda yhteistyölle mahdollisimman hyvät toimintaedellytykset. Kompromissien tekeminen kuuluu suomalaiseen politiikkaan ja se on johdattanut meidät maahan, jossa elää maailman onnellisimmat ihmiset mitattuna yhteiskunnan eri osa-aluiden toimivuudella.

Mä haluan rakentaa Pirkanmaata, joka ratkaisee mielenterveyskriisin. Monilla aluevaaliehdokkailla puolueista riippumatta on monenlaisia keinoja mielenterveyskriisiin. Tulevan aluevaltuuston tuleekin ensitöikseen kasata mielenterveyskriisin ratkaisemiseen vaadittava toimenpideohjelma aluevaltuustossa käytävän lähetekeskustelun ja asukkaiden kyselytilaisuuksien sekä laajan osallistamisen jälkeen.

Mä haluan rakentaa Pirkanmaata, joka antaa ihmisille vapauden valita. Hyvinvointialueella tulisi mahdollistaa ihmisten vapaus valita oma palveluntuottajansa, jotta jokainen pääsisi jonoista hoitoon. Olisikin ensisijaisen tärkeää laajentaa palvelusetelin käyttöä jonojen purkamiseksi ja ihmisten valinnanvapauden lisäämiseksi.

Mä haluan rakentaa Pirkanmaata, joka näkee ihmisen yksilönä. Kaikki ihmiset ovat erilaisia ja erilaisuus on otettava päätöksenteossa aina huomioon. Ihmisen yksilökohtainen hoitotarve on selvitettävä ja heille mahdollistettava yksilöityä hoitoa ihmisen omien tarpeiden mukaisesti. Huomioidaan jokainen yksilönä, jotta yhdenvertaisuus alueella toteutuu.

Mä haluan rakentaa Pirkanmaata, joka tekee päätöksiä kestävästi. Päätöksiä voi tehdä monellakin tapaa kestävästi. Nostan esimerkiksi kaksi asiaa, joiden puolesta toimisin aluevaltuustossa. Jokainen päätös on tehtävä taloudellisesti ja ekologisesti kestävästi. Näissä asioissa keskeinen osa on turvallisen, elinkelpoisen ja mahdollisimman hyvän tulevaisuuden turvaaminen kaikille tuleville sukupolville. Päätöksenteossa on otettava huomioon talouden realiteetit, mutta myös kaikkien päätösten vaikutukset ilmastoon, sillä ilman hyvinvoivaa maapalloa meillä ei ole yksinkertaisesti mitään. Ei taloutta tai turvallista huomista.

Mä haluan olla rakentamassa Pirkamaasta Suomen parasta hyvinvointialuetta. Tehdään se yhdessä. Äänestä numerolla 314.

Tampereella 12.1.2022
Ilolla ja lämmöllä,
Arttu Vuori

Scroll to Top