Olen ehdolla kirkolliskokoukseen ja hiippakuntavaltuustoon 2024

Hei rakkaat ystävät!

Jännittäviä uutisia, sillä olen ehdolla kirkolliskokoukseen ja hiippakuntavaltuustoon. Näissä vaaleissa valitaan kirkon ylimmät päättäjät, kirkolliskokousedustajat ja hiippakuntavaltuuston jäsenet. Äänioikeutettuja ovat kaikki seurakuntavaaleissa valituiksi tulleet luottamushenkilöt.

Olen ehdolla, koska haluan tuoda oman sukupolveni äänen kirkolliseen päätöksentekoon. Toimin tällä hetkellä seurakuntaneuvoston varapuheenjohtajana, yhteisen kirkkovaltuuston jäsenenä ja yhteisen kirkkoneuvoston jäsenenä. Lisäksi kuulun seurakuntaneuvoston valmisteluryhmään ja toimin kirkkovaltuustoryhmämme 1. varapuheenjohtajana. Ennen vuoden 2022 seurakuntavaaleja olin kolme vuotta Tampereen seurakuntien nuorten vaikuttajaryhmässä ja osallistuin siinä roolissa puhe- ja läsnäolo-oikeudella seurakuntaneuvoston, yhteisen kirkkovaltuuston ja yhteisen kirkkoneuvoston kokouksiin. Minulla on siis jo yli neljän vuoden ajalta kokemusta seurakunnallisesta päätöksenteosta.

Koen, että nyt minulla olisi mahdollisuus astua askel edemmäs, suurempiin päättäviin pöytiin. Jo vuonna 2018, ollessani 9.-luokan TET-harjoittelussa Messukylän seurakunnalla, olin kiinnostunut silloin järjestetyistä seurakuntavaaleista. Silloin harmitti, että en saanut äänestää, koska olin vasta 15-vuotias. Sitten neljä vuotta myöhemmin tulin valituksi suurimmalla vertausluvulla ja heti syvään päätyyn seurakuntaneuvoston varapuheenjohtajaksi.

Minulle tärkeitä asioita näissä vaaleissa ovat seurakuntalaisten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuudet, nuorten ja nuorten aikuisten asema kirkossa, seurakuntalaisten omaehtoisuus ja vapaaehtoisuuden mahdollistaminen sekä läpinäkyvä hallinto. Kirkolla on ensisijaisen hyvät mahdollisuudet toimia yhteiskuntaamme kokoavana liimana ja toimia rakentavan keskustelun edistäjänä. Vierasta ihmisten jakautumista meihin ja teihin. Asioista voi olla eri mieltä, kunhan osaamme kohdata toinen toisemme ihmisinä ja käydä rakentavaa dialogia meille tärkeistä asioista. Toivon, että kirkko Suomessa voisi toimia suunnannäyttäjänä lähimmäisen kunnioittamiselle ja inhimillisyydelle.

Arttu Vuori – ehdolla kirkolliskokoukseen ja hiippakuntavaltuustoon 2024

Scroll to Top