Olen Pirkanmaan maakunnallisen nuorisovaltuuston nuorisomyönteinen ehdokas!

Sitouduin nuorisomyönteiseksi ehdokkaaksi, sillä Pirkanmaan maakunnallisen nuorisovaltuuston ajatukset ja teemat eivät voisi olla lähempänä omia tavoitteitani aluevaaleissa.

Mielenterveys on kriisissä ja siksi onkin olennaisen tärkeää panostaa ennaltaehkäiseviin mielenterveyspalveluihin. Nuorten on päästävä kuukausien odotusajoista eroon ja saatava tarvitsemaansa apua oikea-aikaisesti. Sekä mielenterveystarkastukset on otettava pysyvänä konseptina käyttöön osana nuorten opiskeluterveydenhuoltoa. Mielenterveystarkastusten toteuttamiseksi on paljon erilaisia vaihtoehtoja ja itse ajattelisin, että ne olisi järkevintä toteuttaa osana laajoja terveystarkastuksia eli kolme kertaa nuoren ollessa peruskoulussa sekä myös kerran toisella asteella.

Maakunnallisen nuorisovaltuuston toimintaedellytykset olisi erittäin tärkeää turvata. Lapsille ja nuorille pitää antaa mahdollisuudet vaikuttaa palveluihin ennen päätöksentekoa. Nuorten osallisuuden kehittäminen ja parantaminen mahdollistaa paremmat sote-palvelut meille kaikille. Hyvinvointialueelle siirryttäessä nuorisovaltuustolla on taattava läsnäolo- ja puheoikeus aluevaltuustoon, aluehallitukseen ja valiokuntiin sekä muihin mahdollisiin ja tarpeellisiin toimielimiin. Lisäksi nuorisovaltuustolle tulee antaa suora aloiteoikeus aluevaltuustolle ja varattava riittävä toimintamääräraha hyvinvointialueen talousarviosta.

Tehdään hyvinvointialueen nuorisovaltuustosta aidosti vaikuttava, jotta nuoret saavat vaikuttamisen ja osallistumisen kokemuksia. Annetaan nuorille paikkoja loistaa!

Scroll to Top