KUNTA- JA ALUEVAALIT 2025
Olen ehdolla Tampereen kaupunginvaltuustoon (289) ja Pirkanmaan hyvinvointialueen aluevaltuustoon (2098)
MIKSI OLEN EHDOLLA KUNTA- JA ALUEVAALEISSA?
Olen ehdolla tämän kevään kunta- ja aluevaaleissa, koska mielestäni Suomen vetovoimaisimman kaupungin ja alueen edistyksen ei tarvitse pysähtyä tähän. Minulle on tärkeää, että koulujen ryhmäkoot eivät kasva, ihmisten mielenterveydestä huolehditaan, veroja ei koroteta ja kenenkään ei tarvitse vilkuilla kaduilla olkansa ylitse.
Haluan Tampereen olevan jatkossakin Suomen paras kaupunki opiskella, tehdä töitä ja elää juuri niin kuin haluaa, mutta se edellyttää päämäärätietoisuutta ja kovaa työtä. Siksi koen omalle osaamiselleni, intohimolleni ja ahkeruudelleni olevan kysyntää kaupungin- ja aluevaltuustoissa. Valtuutettujen keski-ikä on tällä hetkellä noin 54-vuotta ja päätöksentekoon tarvitaan eri sukupolvien edustajia. Haluankin toimia nuorten äänitorvena tuoden rohkeasti esille erilaisia epäkohtia ja niihin uusia, innovatiivisia ratkaisuehdotuksia. On tärkeää, että uuden sukupolven ääni kuuluu päätöksiä tehdessä, sillä tulevaisuutta rakennetaan heitä varten. Pidetään kaikki mukana ja rakennetaan tulevaisuuden kaupunkia- ja aluetta yhdessä!
Olen ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista niin pitkään, kuin muistan. Kipinä syttyi peruskoulun yhteiskuntaopin tunneilla. Nuoresta iästä huolimatta minulla onkin laaja kokemus monenlaisista luottamustehtävistä, mutta haluan ottaa nyt askeleen eteenpäin suurempiin päättäviin pöytiin, jotta voin tuoda kaiken intoni, motivaationi ja kokemusasiantuntemukseni asukkaiden käyttöön. Nyt toimiessani varakaupunginvaltuutettuna, kasvatus- ja opetuslautakunnassa sekä aikaisemmin nuorisovaltuuston puheenjohtajana olen ymmärtänyt, että vain mukana olemalla ja tekemällä voi aidosti saada muutosta aikaan. Haluan itse istua päättävissä pöydissä tekemässä maailmasta entistäkin parempaa paikkaa. Sen verran maailmanparantajan vikaa minussa kuitenkin on.
Minulle on tärkeää huolehtia siitä, että huomenna on paremmin kuin tänään. Se voi kuulostaa kliseiseltä, mutta näin se on. Mielestäni päättäjien yksi tärkeimmistä tehtävistä on huolehtia kestävän tulevaisuuden rakentamisesta ja siksi olen ehdolla – varmistamassa paremman maailman tuleville sukupolville.
MITKÄ KUNTA- JA ALUEVAALIT?
Kunta- ja aluevaalit ovat neljän vuoden välein järjestettävät valtiolliset vaalit. Kuntavaalit ja aluevaalit järjestetään ensimmäistä kertaa samaan aikaan. Äänioikeus kuntavaaleissa on kunnan asukkailla, tässä tapauksessa Tampereen, jossa olen ehdolla sekä aluevaaleissa koko Pirkanmaan alueella. Vaaleissa valitaan tärkeimmät päättäjät, valtuutetut, päättämään kaikkia asukkaita koskevista asioista. Muistathan käyttää äänioikeuttasi ja äänestät, sillä se on tärkeää!
Kunta- ja aluevaalien varsinainen äänestyspäivä on sunnuntaina 13.4.2025. Lisäksi ennakkoäänestys on käynnissä kotimaassa 2.-8.4.2025 ja ulkomailla 2.-5.4.2025. Äänestäminen ennakkoon kannattaa, sillä silloin sinulla on mahdollisuus äänestää missä tahansa äänestyspaikassa. Varsinaisena äänestyspäivänä 13.4. voit äänestää vain sinulle ennakkoon ilmoitetussa äänestyspaikassa, jonka voit tarkastaa sinulle saapuneesta kirjeestä tai aanestyspaikat.fi -sivuilta.
Kaupungin ja hyvinvointialueen toimintaan voikin parhaiten vaikuttaa äänestämällä. Nyt on aika suunnanmuutoksen! Nyt tulisi äänestää, jotta uuden sukupolven ääni kuuluu päätöksenteossa vahvasti. Äänestä kestävää tulevaisuusajattelua, joka ottaa huomioon muuttuvan yhteiskunnan sekä kunnioittaa perinteitä.
MILLAINEEN PÄÄTÖKSENTEKIJÄ OLISIN?
Olen eteenpäin katsova ja tulevaisuusmyönteinen päättäjä. Haluan tarkastella ja punnita asioita monesta eri näkökulmasta ennen päätösten tekemistä. Perehdyn asioihin ja pyrin katsomaan rohkeasti askeleen pidemmälle. Ponnahdan ylös kertomaan mielipiteeni, jos huomaan jonkin epäkohdan päätöksiä tehdessä.
Peräänkuulutan sitä, että asukkaita ja palveluiden käyttäjiä kuullaan päätöksenteon valmisteluvaiheessa. Mielestäni on tärkeää arvioida päätösten vaikutuksia niihin ihmisiin, joihin ne kohdistuvat, kuten esimerkiksi lapsiin ja nuoriin sekä ikäihmisiin.
Minulta löytyy kokemusta yhteisten asioiden hoitamisesta. Tiedän miten päätösprosessit etenevät ja kuinka asioihin vaikutetaan oikea-aikaisesti. Olen yhteistyökykyinen ja etsin aina yhteistä tapaa sopia asioista. Ajattelen niin, että tulevaisuutta rakennetaan yhdessä muiden kanssa, ei eripuralla.
Uskon kaikessa tekemisessä yhteistyön voimaan. Vain yhteistyötä tekemällä, muita kuuntelemalla ja erilaisia mielipiteitä yhteensovittamalla voi saada aikaiseksi erilaisia asioita. Olen valmis käymään vaikeitakin keskusteluita asioiden edistämisestä, uudistamisesta ja epäkohdista, jotka vaativat korjausliikkeitä. Muutokset on hyvä kuitenkin toteuttaa perinteitä kunnioittaen.
VUORENVARMASTI PARAS TAMPERE JA SIIHEN KOLME POINTTIA.

Sivistys
Jokainen lapsi ja nuori ansaitsee turvallisen kasvuympäristön, jossa on mahdollisuuksia oppia uutta ja kokeilla erilaisia asioita taustasta riippumatta. Kaupungin rooli korostuu heikoimmista huolehtimisessa ja mahdollisuuksien tasa-arvon takaamisessa. Tärkeää onkin panostaa

Elinvoima
Elinvoimainen kaupunki houkuttelee ihmisiä opiskelemaan, yrittämään ja tekemään töitä. Se tarkoittaa myös sitä, että tänne halutaan jäädä. Siksi on panostettava Tampereen veto- ja pitovoimaan. Ne eivät kuitenkaan synny itsestään. Tampereen

Turvallisuus
Turvallisuus on ennenkaikkea tunnetta. Sen mahdollistaa ympäristö, jossa voi olla juuri sellainen kuin on, ilman pelkoa tai epävarmuutta. Turvallisen ympäristön rakentamisesta vastuuta kantavat meistä jokainen. Kaupunki voi luoda turvallisuuden tunnetta
VUORENVARMAT TEEMAT PIRKANMAALLA
Ennaltaehkäisyyn panostaminen on inhimillisesti ja taloudellisesti järkevä ratkaisu. Voimme säästää pitkän pennin tukemalla ihmistä oikea-aikaisesti. Samalla ihminen saa tarvitsemaansa apua ajoissa, eikä liian myöhään. Meidän on mahdollista valita säästöt joko lyhyellä tai pitkällä aikavälillä. Ennaltaehkäiseviä ratkaisuja hyödyntäen voimme vähentää sosiaali- ja terveydenhuollon kuormitusta.
HALUAN, ETTÄ PIRKANMAALLA:
- Turvataan neuvoloiden riittävät resurssit
- Kehitetään ennaltaehkäiseviä digipalveluita
- Säästetään kustannuksissa pitkällä aikavälillä
- Vähennetään sosiaali- ja terveydenhuollon kuormitusta
- Tiivistetään yhteistyötä kuntien ja muiden viranomaisten kanssa
- Puututaan ongelmiin ajoissa ja oikea-aikaisesti, ei liian myöhään
- Lisätään ihmisten mahdollisuuksia vaikuttaa palveluiden suunnitteluun ja toteutukseen
Tällä hetkellä jo yli puolet työkyvyttömyyseläkkeistä johtuvat mielenterveyden ongelmista. Lisäksi kouluterveyskyselyiden mukaan yhä useammat lapset ja nuoret kärsivät ahdistuksen ja masennuksen oireista. Moni puhuu Suomessa jo mielenterveyskriisistä. Meidän on pystyttävä parempaan ja auttaa ihmisiä, silloin kun he apua tarvitsevat. On tärkeää panostaa aikaiseen mielenterveyden tukeen ja lisätä matalan kynnyksen mielenterveyspalveluita. Samalla on kiinnitettävä nykyistä paremmin huomiota siihen, miksi mielenterveysongelmien lisääntyminen johtuu. Mitä aikaisemmin voimme tukea ihmisten mielenterveyttä, sitä parempi.
HALUAN, ETTÄ PIRKANMAALLA:
- Kehitetään matalan kynnyksen palveluita
- Luodaan yksinäisyyttä vähentäviä toimintamalleja
- Panostetaan aikaiseen mielenterveyden tukemiseen
- Tiedotetaan paremmin nykyisistä mielenterveyden tukipalveluista
- Otetaan käyttöön lasten ja nuorten terapiatakuun koko keinovalikoima
- Otetaan käyttöön mielenterveystarkastukset peruskouluissa ja toisella asteella
- Lisätään yhteistyötä kolmannen sektorin kanssa Walk In -lyhytterapian laajentamiseksi
Ihmisten on päästävä jonoista hoitoon. Ei voi olla niin, että palvelut ruuhkautuvat ja kukaan ei saa tarvitsemaansa apua. Kehitetään ihmisten mahdollisuuksia valita itse se paikka, missä he hoitoa saavat ja samalla turvataan hoitoon pääseminen. Toimivassa hyvinvointiyhteiskunnassa on kuunneltava ihmisten omia tarpeita. Otetaan digitalisaatiosta hyödyt irti ja lisätään etävastaanottoja jonojen purkamiseksi, kuitenkin siten, että palveluita on mahdollista saada myös kasvotusten.
HALUAN, ETTÄ PIRKANMAALLA:
- Otetaan käyttöön omalääkärimalli
- Vähennetään turhaa byrokratiaa ja kohdennetaan resurssit hoitoon
- Laajennetaan palvelusetelin käyttöä ja ihmisten vapautta valita palveluntuottaja
- Otetaan käyttöön yhden luukun -periaate, joka ohjaa ihmisen palveluissa eteenpäin
- Kehitetään Walk in -periaatteella toimivia palveluita, joihin voi tulla ilman ajanvarausta
- Hyödynnetään digi-, chat- ja puhelinpalveluita sekä etävastaanottoja jonojen purkamiseksi